maanantai 29. joulukuuta 2014

Uusi tupa

Blogissani on ollut syksyn aikana hiljaista. Yksi syy niihin on yamk-opinnot, joita suoritin menestyksekkäästi ja sain kaikki aikomani kurssit valmiiksi.

Opintojen hiljennyttyä marras-joulukuun vaiheessa kiirettä piti aivan toisenlainen asia, nimittäin uusi tupa. Syksyn aikana vanha rivitalokotimme myytiin ja etsimme uutta kotia perheellemme. Aikataululliseksi etsintä meni jännittäväksi, että ehdimmekö löytää mieluisan kodin ennen vanhan kodin luovutusta vai muutammeko vuokralle.

Me ehdimme löytää uuden kodin ja muutimme marraskuun lopussa tutun kotikuntamme kirkonkylälle, maalaismaisemaan. :)


Lumi hunnutti tienoon jouluaattona ja kaunisti maiseman.


Kodistamme löytyy oikea tupa. Mikäs on ollessa, kun voi keinutuolista katsella takkatulen loimua. :)


14 kommenttia:

 1. Kiva kun sait kurssit menestyksekkäästi läpi Onnea uudelle kodille, jo vähän ihmettelinkin kun sinua ei ole näkynyt oikein hyvää vuoden loppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukava huomata, että tutut ja uskolliset lukijat ovat edelleen paikalla tauonkin jälkeen. Kiitos siitä! :)

   Poista
 2. Olipa mukavia uutisia.Lämmin onnittelu opintojutuista ja ennenkaikkea uudesta kodista.Nyt vain oppimaan omakotiasujan juttuja.Näkyi olevan uuni ja takka,joten puunpolttoa tiedossa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Opinnot kyllä vielä jatkuvat keväällä, mutta jokainen lukukausi on oma rutistuksensa. Joo, talosta löytyy kaksi varaavaa takkaa, leivinuuni ja puuhella, joten lämmityksen opettelua riittää, ja muutakin omakotitaloasujan juttuja.

   Poista
 3. Onnea uuteen tupaan! Ihanalta näyttää uusi kotisi. Olen iloinen kaikesta siitä mitä sinulle on tapahtunut viime vuosina. Jumala siunatkoon "lähtemisesi ja tulemisesi".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Koti tuntuu kyllä hyvältä, kodilta jo lyhyen asumisen perusteella. Naapureidenkin kanssa on jo ehditty tutustua ja seutudulla tuntuu vaikuttavan mukava yhteishenki.

   Poista
 4. Onnea uuteen kotiin, tupanne näyttää tosi kodikkaalta, kelpaa siellä olla ja elää.
  Leppoisaa loppuvuotta ja onnellista ja siunattua uutta vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Siunattua uutta vuotta myös sinulle!

   Poista
 5. Onnea uuteen tupaan minultakin! Olen ihan avoimen kateellinen tuosta puuhellasta;) Nauti siitä minunkin puolestani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jos on hyviä puuhellalla tehtävien ruokien vinkkejä niin otan mielelläni vastaan. :) M on keitellyt muutaman kerran pannukahvit siinä aamulla ja tuohan se tupaan ihanaa lämpöä, vieläpä nopeasti.

   Poista
 6. Onnea uuteen kotiin! Ihanalta näyttää joten jäädää odottelemaan lisää kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kunhan saadaan remonttia edistettyä ja vähän sisustettua niin sitten voin ottaa kuvia. :)

   Poista
 7. Löysitte oikean maalaisidyllin. Maisemat ovat minulle tuttuja entisenä hollolalaisena. Puuhellalla ruoanlaitto on samanlaista kuin sähköhellalla, vain lämpötilan säätö helpompaa kun patoja ja pannnuja voi siirtää kuumasta kohdasta viileämpään. Mutta toki ensin pitää oppi tuntemaan missä kohtaa hellaa on mikäkin lämpötila-alue on.
  Leivinuuni sen sijaan vaatii opettelua. Kannattaa aloittaa haudutettavilla ruuilla. Olen joskus lainannut kirjastosta Jaakko Kolmosen Leivinuunit ja uunherkut. Mutta verkostakin näytti löytyvän hyviä ohjeita vaikka millä mitalla.
  Lämpöä ja onnea uuteen kotiinne 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Maalaisidylli tuntuu kyllä hyvältä. Miehelläni taitaa olla kirjastosta lainassa juuri tuo mainitsemasi Jaakko Kolmosen kirja. Olen sen kyllä selannut, mutta pitää tutustua johonkin reseptiin kunnolla ja kokeilla ruoanlaittoa leivinuunissa. Saisipa hyödynnettyä sitäkin kunnolla. :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Se ilahduttaa aina! :)
Jätäthän kommenttiisi aina myös nimesi. On mukava tietää, ketkä ovat vierailleet blogissani.