sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Hiihtämässä!

Minua on jo jonkin aikaa joku pieni hiihtokärpänen yrittänyt puraista. Olen sen torjunut sisukkaasti, mutta se kärpänen on ollut vielä sinnikkäämpi. Viimeisen kunnon puraisun se sai aikaiseksi viime viikolla kirjastossa. Siellä Suomen ladun paikallisyhdistyksen jäsenet olivat kertomassa talvilajeista ja sain innostavalla tavalla kerrottuna kuulla tietoa nykysuksien helppoudesta ja paikallisesta latuverkosta. Veljeltänikin rohkaistuin kysymään, että mitkä olisivat sopivat sukset minulle.

Lauantaina lehdessä oli mainos juuri niistä helppohoitoisista suksista ja enempää ei tarvittu. Iltapäivällä mä kävelin ulos urheiluliikkeestä perinteisen sukset kainalossa. Kiitos niistä miehelleni! :) Hankin myös lajin harrastamiseen sopiva vaatetuksen. Heti kotona piti testata uusia varusteita ja en malttanut odottaa seuraavaan päivään vaan lähdin heti testaamaan myös suksia läheiselle ladulle. :)


Hymy oli kotiin palattuani yhtä korkealla kuin ladulle lähtiessäkin. Hiihtäminen on hauskaa ja mukavaa!!! :) Salpausselän harjut ovat kyllä hurjia tällaiselle pohojos-pohojammaan kasvatille. Ne ovat hurjia kiivetä ylös ja vielä hurjempia laskea alas. Lapsena lasku Yrjönmäestä, jokitörmältä alas joelle, tuntui hurjalta, mutta kyllä se oli pientä näihin mäkiin verrattuna. :) On täällä toki tasaisempiakin latuja. Toivotaan, että hiihtokelit säilyvät ja saan hiihdettyä suksien "sisäänajon" eli noin 20 kilometriä vielä tänä talvena. :)

14 kommenttia:

 1. Kyllä hiihtäminen on hauskaa,täällä ei kyllä ole tänätalvena päässyt hiihtämään on niin vähän luntä tänäänkin vettä sateli.Mukavaa alkavaa viikkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on joitakin kilometrejä saatu tehtyä latua. Joissakin kohtaa perinteisen latu-uraa ei ole voitu tehdä. Onneksi netistä löytyy ajantasaista tietoa lauduista. :)

   Poista
 2. Mukava kuva sinusta:) Meillä on sukset vielä varastossa ja lähin latukin taitaa olla jossakin kotokylän ulkopuolella toistaiseksi. Meille taitaa riittää, jos koululle tekevät ladun, niin käydään sitä sitten hiihtämässä. Hyviä hiihtokelejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Täällä on lunta ehkä noin 10 senttiä, mutta tekolumen ansiosta ja aktiivisella talkootyöllä latuja on saatu kuntoon. Järven jäällä on kai latu myöskin. Sitä pitäisi käydä katsomassa testaamassa.

   Poista
 3. Oikein iloinen hiihtäjä siinä lenkille lähdössä:)
  Oikein mukavia hiihtolenkkejä.

  VastaaPoista
 4. Hyvältä näyttää tyyli! Ja varmaan myös hiihtotyyli :) Minulla on sukset vielä tälle talvelle korkkaamatta. Tosin viime vuonna muistan miettineeni, että uusien suksien hankkiminen voisi antaa lajille uutta virtaa. Sukset ovat jostain 90-luvun alusta ja voitelu osimoilleen samalta ajalta...
  Hyviä hiihtolenkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Mulla on edelleen olemassa vanhat sukset ja samoin kuin sulla, ne ovat peruja 90-luvulta. Monot mahtuvat vielä. Toivon, että uusi varustus tuo intoa harrastamiseen ja toivon myös, että hiihtokelit vielä säilyvät, vaikka mittari nyt näyttääkin plusasteita.

   Poista
 5. Onnea uusien suksien omistajalle! Toivottavasti hiihtokelit jatkuvat. Tuollaisissa mäissä kuntokin nousee ihan erilailla kuin täällä tasasella maalla.
  Yrjönmäki!! Olin jo unohtanut tuon nimen, vaikka sen joka vko näen kun kotona käyn :) Se oli kyllä tosi pelottavan jyrkkä ja iso, liekö ees uskalsin sitä koskaan täysillä laskeakaan.
  PaulaP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa hauskaa, että tämä postaus toi mieleesi muistoja, vaikkakin ehkä hurjia sellaisia. :)

   Poista
 6. Onpa mukava kuulla hiihtoinnostuksestasi! Minä ajattelin että jos ens talvena aloitan kans hiihtämisen. Josko sitten riittäisi tuolle lähiladullekin lunta ja pitäähän ne suksetkin hankkia :)
  ps. Ja oletpas muuten kaunis :) (pakko oli laittaa vaikka saattaa kuulostaa hassulta tämmösiä kommentoida, mutta tuli ensimmäisenä mieleen kuvastasi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanki ihmeessä sukset! Mulla on pitopohjasukset. Ne toimivat parhaiten nollakelissä ja pienillä pakkasilla. Niitä ei tarvitse voidella millään tavalla! Paikallinen lehti oli testannut erilaisia pitopohjasuksia Puijon maisemissa ja nämä optigrip 2.0 tekniikkaa olevat sukset olivat voittaneet ne testit. Kuulin, että suksieni valmistaja on ainakin ennen tehnyt myös moottoripyöräilyvarusteita ja sehän minut vakuutti. :)

   Poista
 7. minäkin tykkäisin hiihtää,mutta niin meni taas mahollisuudet tältä talvelta ohi.Niinä päivinä kun sää oli kohillaan,ei ollut aikaa tai sit sairastelua kotosalla..Ja nytpä ei oo luntakaan missä hiihtää :(

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Se ilahduttaa aina! :)
Jätäthän kommenttiisi aina myös nimesi. On mukava tietää, ketkä ovat vierailleet blogissani.