maanantai 3. helmikuuta 2014

Hepan kupitus

Meidän perheessä tuntuu syntyvän uusia sanoja ja sanontoja. Toisia käytetään kerran ja jotkut jäävät elämään pidemmäksi aikaa.

Pikku-Mimmi haluaa ruokailun yhteydessä muutakin toimintaa kuin vain syömisen ja pinottavat kupit ovat olleet viime aikoina Mega Bloks -palikoiden lisäksi viihdykkeenä. Mega Blokseissa oli mukana hevonen ja kun hevonen laitetaan useita kertoja peräkkäin kuppiin piiloon ja otetaan sieltä taas esiin, syntyi leikki nimeltä "hepan kupitus". :)


Jos joku esine tai vaikka Pikku-Mimmi on "jäkityksessä" niin silloin kyse on jumissa olemisesta tavalla tai toisella. Jos jollakin esineellä taas aiheutetaan jonkinlainen estotilanne niin se esine on "jäkitin". Perunasurvin, jonka toisenlaisesta virkatehtävästä jo Kekseliäs-postauksessani kerroin, on siis jäkitin. :)

Kutsun itseäni nimellä tursake silloin, jos minulla on kova nuha. Tabulaattori on tablettitietokone. IPadiksi sitä ei voi kutsua, kun tuo nimi viittaa selkeästi tiettyyn merkkiin ja meidän tablettitietokoneet ovat eri valmistajan. Niin, ja onhan meillä lipettilaukku. Siitä voikin kertoa aivan oman tarinansa. :) Tässä muutamia perhemme omia sanoja. :)

Onko teillä jotain omia perheen kesken keksittyjä sanoja?


2 kommenttia:

  1. Hauskoja sanoja teillä! :) Kyllähän joka perheeseen syntyy oma "slangi", jota ulkopuoliset eivät ymmärrä. "Pömpömpömpöm" on se käteen laitettava juttu, jolla otetaan ruokaa uunista - onko sen oikea nimitys patakinnas? Olen jo unohtanut, kun sitä ei ole muulla nimellä meillä kutsuttu noin yhdeksään vuoteen. :) Meillä syödään aika usein "käärmekoppakiisseliä", jota varmaan ravintoloissa kutsuttaisiin kasvissosekeitoksi. Meillä on myös isännän kanssa tapana joskus iltaisin "nulia", mutta se ei ole sitä, mikä tulee ensimmäisenä mieleen. ;) Jääköön meidän salaisuudeksemme. :)

    VastaaPoista
  2. Hauskoja sanoja teilläkin ja eivät kyllä muille avautuisi. :)Ja hyvä vaan, että on salaisuuksiakin. ;)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Se ilahduttaa aina! :)
Jätäthän kommenttiisi aina myös nimesi. On mukava tietää, ketkä ovat vierailleet blogissani.