maanantai 6. tammikuuta 2014

Vielä katsaus jouluun

Loppiaisena voi vielä muistella joulua, voihan. :)

Aatonaattona tein toisen satsin pipareita, kaupan taikinasta. Pikku-Mimmikin osallistui leivontaan istumalla syöttötuolissa ja tarkkailemalla, mitä äiti tekee. Nopeasti, itse tehdyillä kaavoilla, tein pikkuisen piparkakkutalon. Tontin koko ja muoto, sydänpipari, toi omat haasteensa. Arkkitehdin hommat ei taida olla minun juttu, kun kokoamisvaiheessa kiljaisin: "katto putoaa talon sisälle!". :) Katto olisi saanut olla reilumpi, mutta sain sen pysymään paikoillaan, kun laitoin seinät sopivasti lomittain ja paljon kuorrutetta päälle. :)


Aattona Pikku-Mimmi sai avata lahjoja jo aamusta alkaen. Se oli Pikku-Mimmin enon vinkki, että antaa lahjoja vähitellen, ettei illalla tule "ähky". Ensimmäiset paketit kiinnostivatkin todella paljon. :) Muskarin ansiosta Pikku-Mimmi tiesi heti, mitä tehdä tamburiinilla ja marakasseilla. Ne soittimet ovatkin olleet innokkaasti käytössä päivittäin.


Joulu on lasten ja lastenmielisten juhla. Isiäkin kiinnosti Pikku-Mimmin saama Afrikan eläimistä kertova kosketuskirja. :)


Aattohartauden jälkeen söimme jouluaterian. Tein elämäni ensimmäistä kertaa porkkana-, lanttu- ja perunalaatikkot. Sen verran jännitti niiden onnistuminen, että piti tehdä ne valmiiksi asti aatonaattona ja varmuudeksi maistaa. Olisin kipaissut kauppaan tarvittaessa, mutta laatikothan olivat ihan hyviä. :) Onneksi kirjoitin reseptit muistiin Kodin joulukirjaani, johon olen jo vuosien ajan tehnyt merkintöjä joulumuistoista, onnistumisista jouluruoissa, mutta myös kehityskohteista. :)


Illalla lahjojen avaaminen jatkui ja paketeista paljastui monia mukavai juttuja, joilla on leikitty ahkerasti.


Tapaninpäivänä meille tuli ystäväpariskunta tyttärensä kanssa kylään. Pikku-Mimmi oli niin innoissaan vieraista ettei malttanut mennä päiväunille vaan pienen unen etsimisen yrityksen jälkeen hän palasi esittelemään lelujaan vieraille. :)


5 kommenttia:

  1. Pikku Mimmi on niin tohkeissaan leluistaan.Hyvää Loppiaista:)

    VastaaPoista
  2. Tuo olikin hyvä metodi avata lahjoja pitkin päivään. Toimi myös täällä :)

    VastaaPoista
  3. lasten ilo on se paras jouluinen asia.

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Se ilahduttaa aina! :)
Jätäthän kommenttiisi aina myös nimesi. On mukava tietää, ketkä ovat vierailleet blogissani.