keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Hyvää uutta vuotta 2014!

Hyvää uutta vuotta 2014 Sinulle lukijani!


Mitä vuosi 2014 tuo tullessaan? Pikku-Mimmin kanssa jatkamme muskaria kerran viikossa ja koko perheellä käymme vauvauinnissa. Tutut touhut jatkuvat edelleen. Minä jään kotiin hoitamaan Pikku-Mimmiä ja samaan aikaan jatkan jo aikaisemmin aloittamiani ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opintoja. Opiskelua on keskimäärin yhtenä iltana viikossa. Siinä uusi haasteeni.

Minua kosketti tasavallan presidentin puheessa seuraava kohta: "Joitakin päiviä sitten seurasin Helsinki-Mission toimintaa televisiosta. Mieleeni jäi yli kaiken yksi lausahdus: kyllä meillä kaikilla on se hetki aikaa, naapurina, tuttavana tai muutoin vain, että kysäistään, mitä Sinulle kuuluu, voinko jossain auttaa? Ystävällisyys, lähimmäisyys ja toveruus – ollaan niissä entistäkin rohkeampia!"

Siinä tavoitetta tälle vuodelle! :)

21 kommenttia:

 1. Hyvää Uutta Vuotta teidän perheelle .Katsoin myös pressan puheen ja kyllä meillä jokaisella on varmasti sen verran aikaa,että jaksamme kanssakulkijoita tovin kuunnella ,siis ihan oikeasti kuunnella,eikä vaan muodon vuoksi kysyä kuulumisia.Aitoa läsnäoloa kehiin,olkoon se meillä kaikilla eräänlaisena lupauksena alkavalle vuodelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aitoa läsnäoloa, sitä mä olen viime aikoina miettinyt paljon. Että uskaltaa todella pysähtyä kysymään, kuuntelemaan ja kuulemaankin.

   Poista
 2. Presidentti puhui kyllä täyttä asiaa. Jos jokainen ottaisi ystävällisyyden, lähimmäisyyden ja toveruuden ohjenuoraksi, niin se näkyisi ja kuuluisi kaikkialla.
  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Laitetaan osaltamme ystävyys ja lähimmäisyys näkymään ja kuulumaan. :)

   Poista
 3. Hyvää tätä vuotta! :)

  Minä en tuota puhetta katsonut, mutta ihan hyvä ohjehan tuo on. Olen huomannut viime vuosina, että ihmiset hyvin usein olettavat tietävänsä, mitä toiselle kuuluu, eikä sen vuoksi välitetä pysähtyä niitä kuulumisia vaihtamaan. Esimerkiksi blogien tai muun sosiaalisen median kautta päivitetään omia kuulumisia kaikkien luettaviksi, mutta ne "todelliset kuulumiset" jäävät kertomatta; ainakin omalla kohdallani netissä kerrottavat kuulumiset ovat pieni osa totuutta. Henkilökohtainen kanssakäyminen ihmisten välillä on vähentynyt sosiaalisen median myötä - mitä sosiaalisuutta se sellainen sitten on? :) Sitten sitä meneekin ihan hämilleen, kun joku ihminen oikeasti ottaa kontaktia ja haluaa tietää, miten meillä menee. Pitäisi itsekin muistaa kysyä kuulumisia, ja olla valmiina myös siihen, että toinen ei halua niitä kertoa - tai vuodattaa samantien koko elämänsä ilot ja murheet päälleni. :) Jostain blogistakohan minä muuten tänään luin, että jos joku kertoo toiselle omista murheistaan, hän ei kerro niitä siksi, että odottaisi kuulijan tarjoavan ongelmiin ratkaisua, vaan ihan vain siksi, että toinen hetken aikaa kuuntelisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidettiin eilen, vai oliko se tänään, jutella mieheni kanssa tuosta sosiaalisen median sosiaalisuudesta. :) Kuunteleminen on todella taito.

   Poista
 4. Hyvää uutta vuotta koko perheelle!
  Käydään vuoteen avoimin mielin...
  katsellaan mitä tuo tullessaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avoimin mielin, se on hyvä ohje myös uuteen vuoteen. :)

   Poista
 5. Asiallinen puhe presalta.Hyvää alkanutta vuotta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli, asiallinen ja hyvä puhe. Kiinnitin huomiota kukkiin ja olisikohan viime vuonnakin ollut kieloja. Jostakin kuulin, että ennen kasvatettiin kieloja joulukukiksi.

   Poista
 6. Hyvää uutta vuotta myös teille! Yhdyn kommentteihinne presidentin puheesta. Hienoa, että uskaltaa ottaa topakasti kantaa ja suorastaan neuvoa kansalaisia. Ja kieloihin kiinnittyi myös huomioni. Minulle sanottiin aikanaan kukkakaupassa, että kielot ovat alkukesän kukkia, kun olisin halunnut morsiuskimpun niistä (elokuuta elettiin silloin). Missä lie kellarissa Jenni noita jemmannut, kun olivat niin kukalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Strömsö ohjelmassa käytettiin kieloa ja siiinä sanottiin, että se oli 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa suosittu joulukukka. Olisipa hienoa, jos olisi edelleen! Kielo oli myös Kotilieden nettisivuilla esiteltyjen joulukukkien joukossa. Jospa se tulisi taas, sadan vuoden jälkeen muotiin. :)

   Poista
 7. Hyvää tätä vuotta! Mulla on vielä puhe kuuntelematta ku melko hektistä oli eilen. Jospa sitä tänä iltana ennättäis ku muksut on saanu maate... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa meni puheen alku ohitse, mutta löytyihän se tekstiversionakin netistä.

   Poista
 8. Samaa jäin miettimään, että hetki aikaa toisille, on aika vähän pyydetty, mutta varmasti saajalle iso juttu! Siinäpä minunkin haasteeni tälle vuodelle. <3 Ihania hetkiä teille sinne!
  tuksu-mummeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistutetaan toisiamme tästä haasteesta niin pysyy vireys yllä koko vuoden ja iloisesti yllättyneitä ihmisiä on ympärillämme. :)

   Poista
 9. Hyvää ja siunattua alkavaa uutta vuotta ja onnea uuteen haasteeseen!

  VastaaPoista
 10. Hyvää ja siunattua kuluvaa vuotta ja tsemppiä opiskeluun! Minullakin ollut samanmoisia ajatuksia viime vuoden aikana; yhteydenpito tekstareilla tai fb kautta on...sellaista kuin on :) Olenkin päätynyt ajatukseen, että on tosi arvokasta, jos joku kysyy että mitä minulle kuuluu, ja tietysti että itse kysyn sitä myös :)
  PaulaP

  VastaaPoista
 11. parasta mitä presidentti voi maansa asukkaille toivoa on toivottaa Jumalan siunausta! sitä toivon sinullekin riikuska ja perheellesi :)

  VastaaPoista
 12. Välitetään toisistamme

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Se ilahduttaa aina! :)
Jätäthän kommenttiisi aina myös nimesi. On mukava tietää, ketkä ovat vierailleet blogissani.