lauantai 16. marraskuuta 2013

Miten tiukassa on kattilanpohjaan palanut bataatti?

Ihana iltahetki Pikku-Mimmin kanssa touhuillen. Mutta miksi haisee palanut?

Ai niin! Bataattikattila kiehuu keittiössä ja kyllä, vesi kiehui loppuun asti ja bataatti jämähti oikein kunnolla kattilanpohjaan kiinni. Aina ei voi onnistua, ja varsinkaan muista kaikkia kesken olevia asioita...

Liotin kattilaa yön yli pulverivedessä, hinkasin ja hankasin. Tiukassa on palanut bataatti! Mutta irtosihan se palanut karsta, melkein samalla tekniikalla kuin se tulikin, eli keittämällä. Keitin astianpesukoneen pesuainetabletin kattilassa pienessä vesimäärässä ja johan taas kattilanpohja näkyy. :) Ei mennyt metallinkeräykseen tämä kattila. :)


Toinen vasta kuulemani niksi auttaa, jos metallinen vetoketju ei oikein liiku. Vetoketjuun hingataan kynttilää ja johan vetoketju kulkee liukkaasti. :) Myyjä tätä niksiä suositteli ja uskalsin ostaa uuden laukun. Tässä laukussa on kaksi erillistä isoa osastoa ja laukku on niin iso, että sinne mahtuvat minun ja Pikku-Mimmin, meidän molempien tavarat! :) Minun puolella ei kyllä edelleenkään ole kuin kännykkä, lompakko, avaimet ja nenäliina. :)Mitä hyväksi ja toimivaksi havaittuja arjen niksejä sulla olisi jaettavana?

8 kommenttia:

 1. Välillä sitä saa kattiloiden pohjia hangata oikein olan takaa, kun unohtuvat hellalle.:)
  Hyvän mallisen kassin ostitkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinkaaminen ei tosiaan tällä kertaa auttanut. Onneksi on muitakin keinoja. :)
   Laukku on osoittautunut oikein hyväksi ostokseksi. :)

   Poista
 2. Hink hink, sanoisi Wagner vastaavassa tilanteessa Viiville :) Joskus käy noin, mutta onneksi sait pohjan puhtaaksi. Muistelen pilanneeni kerran systerin kattilan, kun yritin jalosti tehdä heillä Turun aikoina vanhaa kunnon lappapuuroa. Se paloi niin tiukkaan pohjaan, että kattila jouduttiin hävittämään. Ja nyt kun tarkemmin muistelen, en edes ostanut uutta tilalle...
  Minä vannon monessa pyykkiasiassa sappisaippuan nimeen. Sillä ei ehkä astiat lähde, mutta likatahrat kankaista varsin hyvin. Tahratonta viikonlopun jatkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hink, hink tosiaankin. :D
   Sappisaippua on täällä ollut ahkerassa käytössä. Ihmesienestä mä olen kuullut jonkun muun putsauksessa. Ilmeisesti tee- tai kahvipinttymät mukista lähtee sillä. Vielä en ole moista sientä hankkinut, mutta aion laittaa ostoslistalle.

   Poista
 3. monet kerrat on pitäny tiukkaan jääneitä ruokia kattiloista keitellä,tuo konsti on tosi toimiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tehokas keino! Palanut bataatti lähti mustina lastuina irti. Piti vaan laittaa liesituuletin isoimmalle vaihteelle. Sen verran kovat pesuainehöyryt kattilasta tuli.

   Poista
 4. Olipas hyvät vinkit just nyt ei tule mieleen mitään hyvää vinksua, palaan asiaan jos tulee mieleen...

  VastaaPoista
 5. Ai ku hyvät vinkit! Talteen päätietarille. Hyvännäkönen laukku ja oi ku sulla on vähän mitä kannat mukana..onnistuispa itelki, ni pärjäis pienel laukul...

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Se ilahduttaa aina! :)
Jätäthän kommenttiisi aina myös nimesi. On mukava tietää, ketkä ovat vierailleet blogissani.