tiistai 26. marraskuuta 2013

Kokeilinpa paistaa juustokakun

Olen tehnyt liivatteella hyydytettyä, pakastettua juustokakkua ja monet kivat reseptit on hyväksi havaittu. Olen jo jonkin aikaa haaveillut paistetun juustokakun tekemisestä. Koko Suomi leipoo -ohjelman innoittamana päätin kokeilla juustokakkuosion voitokasta reseptiä.

Tuorejuusto-ranskankermamassa sokerilla, sitruunan ja appelsiininkuorella maustettuna maistui herkulliselta ja antoi toivoa, että kakusta voisi tulla hyvää. Hiukan minulla oli haastetta reseptin tulkinnassa, että laitetaanko keksimuruja myös kakun reunoille. Katsoin kuvaa tarkasti ja tulin siihen lopputulokseen etten laita keksimuruja reunoille vaan pelkästään pohjalle. Vadelmat jätin kakun sisältä pois ja keitin vadelmista sokerin kanssa kastikkeen.

Ja arvatkaa mitä.... Kakku onnistui loistavasti ja oli myös herkullista! :)


Muutamia havaintoja mä tein juustokakkua tehdessä ja otin lisäoppia muista resepteistä:

  • Pohjan rasvaa valuu uuniin, vaikka laittaisi leivinpaperin vuoan alle. Ensi kerralla laitan järeämmän suojausmenetelmän, mikä se ikinä sitten onkaan.
  • Kakku on parhaimmillaan vasta kunnolla jäähtyneenä, joten parasta tarjota vasta seuraavana päivänä.
Vertailin hiukan löytämiäni reseptejä ja tämä vaikutti kaikista yksinkertaisimmalta ja raaka-aineitakaan ei tarvittu kovin monia erilaisia. Toteankin, että paistettu juustokakku oli yllättävän yksinkertainen tehdä ja hyvää. Suosittelen. :)

10 kommenttia:

  1. Minä tykkään noista hyydytetyistä juustokakuista, sopivat myös omaan ruokavaliooni, kun niihin ei tarvitse viljoja lainkaan (käytän pohjaan esim. pähkinöitä tai mantelirouhetta). Paistettua en ole kokeillut, jotenkin ajatus maitopohjaisten juttujen laittamisesta uuniin tuntuu oudolta. Mutta varmaan ihan syömiskelpoista tuostakin tulee. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erittäin syömiskelpoista. :) Tykkään myös rahkapiirakoista, jotka tietenkin paistetaan uunissa. Hyvä idea laittaa pähkinöitä tai manteleita pohjaan. Laitanpa vinkin korvan taakse. :)

      Poista
  2. Hyvännäköistä ja varmasti hyvän makuistakin. Minä teen kans hyydytettyjä juustokakkuja, mutta en ole varma olenko kokeillut koskaan paistettua versiota... Yksi idea tuli mieleen tuohon rasvan valumisongelmaan. Jos laittaa uunipellin vuuan alle, niin sitten ei tartte pestä kuin pelkkä pelti, ei koko uunia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Mä laitan varmasti ensi kerralla pellin sinne alle. Sen verran rasvaa valui, vaikka suojasinkin uunin leivinpaperilla. Kokeile joskus tällaista paistettua versiota. Mä olen joskus kahvilassa maistanut ja tiesin tykkääväni.

      Poista
  3. Juustokakut on niin ihania, juuri tein sellaista piaprnmakuista, oli kyllä myös hyvää..täytyypä tutustua tuohon paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, piparin makuinen juustokakku on varmasti herkullista. Jouluista ainakin. :)

      Poista
  4. Juustokakku on ihanaa. Mä olen täällä tehnyt kakkuja, mutta hyydyke sellaisia! Huomenna juhlitaan!!

    VastaaPoista
  5. Hyvä idea tuo kastike! Jos olisi oikein viitselijäs niin voisi tehdä eri kastikkeita niin olisi varmasti joka syöjälle mieleinen ;) Vaikka meillä päin riittää, ettei ole karpaloa tai puolukkaa - juuri minun lempareitani! :)

    Kiva blogi! :)

    VastaaPoista
  6. Tätä on pakko mainostaa, paistettava juustokakku, aivan taivaallisen hyvää, varsinkin seuraavana päivänä.Bongasin toissa pääsiäisenä Pirkka-lehdestä ja sen jälkeen ollut suosikkini vieraita kestitessä. terkuin PaulaP
    http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/108400-vadelma-sitruunajuustokakku

    VastaaPoista
  7. Huomasin saman, että paistettavaa juustokakkua ei kannata tehdä, jos vaikka on yllättäen tulossa vieraita. Yön yli "seisottaminen" parantaa koostumusta ja makua. Tuossa sinun mainostamassasi kakussa näyttää olevan reunatkin tehty taikinasta ja siinä mielessä erilainen. Voisin kokeilla joskus. :) Ja tervetuloa lukijaksi! :)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Se ilahduttaa aina! :)
Jätäthän kommenttiisi aina myös nimesi. On mukava tietää, ketkä ovat vierailleet blogissani.