tiistai 8. lokakuuta 2013

Porkkanakimppu

Eilen oli niin upea syyssää, että vietin hetken pihatöitä tehden. Pieni ryytimaani tuli vihdoinkin laitettua syyskuntoon ja porkkanat nostettua. Hieman olivat porkkanat kasvaneet siitä miniporkkanavaiheesta ja tässä koko sato porkkanakimppuna. :)


Pohdin, että mitä opin pienen ryytimaani laittamisesta. Opin montakin asiaa, jos vain muistan ne vielä ensi vuonna:
  • kylvä ajoissa
  • kylvä tarpeeksi harvaan tai muista harventaa
  • varmista (selvitä ensin itselle kunnolla), että tomaatti on se haluamani lajike
  • poimi tomaatteja pitkin satokautta kypsymään sisälle
  • ruohosipuli ja sitruunamelissa vievät yllättävästi tilaa kasvaessaan
  • basilikaa ei kannata istuttaa rännin sauman kohdalle (mies tästä huomautti ryytimaata istuttaessani, mutta en tehnyt asialle mitään)
  • muista nauttia antimista pitkin kesää :)
  • ryytimaassa asustelee hienoja matoja, jos onkimaan haluaa lähteä. :)

P.S. Osa tomaateista ehti paleltua ja sadosta kypsyi lopulta vain muutama.

21 kommenttia:

  1. Saitpa kauniin kimpun porkkanoita! Ovat varmaan maukkaita. Hyvä, kun laitat muistiin ne keväällä muistettavat asiat. Jos niitä yrittää pitää vain päässään, niin talven aikana ne ehtivät kyllä unohtua. Ainakin minun kokemukseni on sellainen.
    Iloa tähänkin päivään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä päivä on hyvä päivä. :) Minusta porkkanat näytti jotenkin kimpulta, ei nipulta. :)

      Poista
  2. Mukavia ja varteenotettavia huomioita kasvimaanlaittajille.Mikään kasvi ei tosiaankaan kasva ihan itsestään ja näin jo pitkälle eläneenä oon tehnyt omalla kohdalla päätöksen,etten kasvata enää mitää omalla tiluksella,vaan syksyllä saa edullisesti hankittua kaiken tarvitsemansa ammattilaisilta.Näin säästän särkevää selkääni .Lapsien kannalta oma "ryytimaa" puollustaa paikkaansa siinä mielessä,että näkevät kasvun ihmeen ja eivät luule,että ruoka kasvaa kaupan hyllyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytännössähän kaikki tulee hankittua kaupasta. Pikku-Mimmin takia tässä hiukan jo harjoittelin kasvattamista. Ajattelen samoin, että kasvun ihme on hyvä nähdä ja oppia, mistä ruoka tulee.

      Poista
  3. Ihana porkkananippu! :)

    Olit muuten tuolla Kissankulmassa kysellyt niistä "salaisista" tempauksista. Kävin sinne kommentoimassa muutamia tietämiäni juttuja, kurkkaapa sieltä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Kävin kurkkaamassa vinkkisi, kiitos niistä! Googlailen ja tutustun tempauksiin paremmin.

      Poista
  4. onpas ihana porkkana-kimppu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta siitä tuli aika hauskan näköinen, kun porkkanat niputti. :)

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kyllä, pikkuisen maistiaisia omasta maasta. Eipä tarvitse miniporkkanoita hankkia, kun niitä tuli omasta takaa. :)

      Poista
  6. hei voitit arvonnassa laitatko yhteystiedot mulle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jipii!!! :) Laitan yhteystietoni tulemaan.

      Poista
  7. Ompas nätti porkkanakimppu :) Maistuu varmasti makealta nuo porkkanat. Hyödyllistä kirjotta tänne ns. muistiin mitä voisi ensi vuonna tehdä toisin jne.. Keväällä sitten muistuu paremmin mieleen. Mulla kypsy viimeset tomaatit aika kivasti sisällä ja viimesiä omia tomaatteja nyt syödään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Se lumisade taisi palelluttaa ne mun tomaatit.

      Poista
  8. Ryytimaalla tuotteiden kasvattaminen vaatii pientä puuhastelua koko kesän, mutta kyllä se kannattaa. Porkkanoita nam...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se vaatisi pientä puuhastelua muulloinkin kuin keväällä ja alkukesästä. Jotenkin se vaan tuppasi välillä unohtumaan. Porkkanat on kyllä hyviä, on ne sitten itse kasvatettuja tai kaupasta hankittuja. :)

      Poista
  9. Kaunis porkkanakimppu

    VastaaPoista
  10. hei en oo vieläkään saanut osoitettasi..miten tässä nyt toimitaan minne voin pipot postittaaaa..kotiaityli@gmail.com

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Se ilahduttaa aina! :)
Jätäthän kommenttiisi aina myös nimesi. On mukava tietää, ketkä ovat vierailleet blogissani.