keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Tomaatti ja porkkana

Mies otti töihin lähtiessä eväät mukaan ja teki ruoan kaveriksi salaatin, mutta se salaatti oli hiukan köyhänlainen. Sanoin, että jospa tomaattipensaan alaoksilla olisi jo kypsiä tomaatteja täydentämään salaattia ja olihan siellä. Kaksi tomaattia oli hiukan kolhuja saaneita, mutta kolmas oli oikein kaunis yksilö. :)


Pitihän se porkkanatilannekin tarkistaa. Ajattelin, että pitkät naatit lupaavat varmasti hyvää.


Mutta... meillä taitaakin kasvaa miniporkkanoita. :) Maku oli kuitenkin kohdallaan. :)


14 kommenttia:

 1. Ei se koko vaan maku, herkullista ja terveellistä! Siinä on oma viehätyksensä hakea omia kylvöksiä evääksi (ihan kuin jotain siitä tietäisin, kun en pidä minkäänlaista kasvimaata..). Terveellistä syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä mun kasvimaanpito on ollut sitä, että aluksi kastellaan ahkerasti ja sitten melkein unohdetaan koko juttu. Ja siellä ne tomaatit, porkkanat sun muut vaan kasvaa. Kokeilepa ensi vuonna. :)

   Poista
 2. nams,oman maan sato on aina parasta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. :) Tomaatti maistuu erilaiselta kuin kaupasta ostettuna. Maku on pehmeämpi ja koostumuskin hiukan erilainen.

   Poista
 3. Mahtis miniporkkana :D arjen pieni ilo tosiaan!

  VastaaPoista
 4. Herkullisen näköinen tomaatti. Meilläkin syödään oman maan porkkanoita. Oon antanut lapsille luvan syödä niitä niin kauan kuin maasta löytyy ja luulen, että kohta on kaikki syötynä. Mulla on kasvimaanpito ollut vähän samantyyppistä kuin sullakin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsena porkkanoiden hakeminen omasta maasta oli kyllä mukavaa. :)

   Poista
 5. Oman maan tomaatit on kyllä huippuja :) Ihana tuo miniporkkana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä olet kyllä taitava puutarhuri ja tiedät miten hyviä oman maan sato on. :)

   Poista
 6. Olen lähes koko kesän saanut iloita ostamastani tomaattiamppelista. Välillä joutui minitomaatteja odottamaan muutamia päiviä. Toisina päivinä olen saanut kerätä niitä kourallisen. Otan ne sisälle hiukan raakoina. Keittiön pöydällä ne kypsyvät ja katoavat. Jossain vaiheessa oli pakko ruveta pesemään tomaatteja enne keittiön pöydälle laittamista. Amppeli roikkuu isossa tuijassa. Linnut ovat huomanneet tuon tuijan mukavaksi istumispaikaksi. Niinpä, ihan vain varmuuden vuoksi, on kivaa pestä tomaatit ennen syömistä.

  Porkkanoita en ole aikoihin yrittänytkään kasvattaa. Kokemukset ovat vähän huonoja. Hyvä, jos olette pässeet omien porkkanoiden makuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vinkki tuo tomaattien ottaminen kypsymään sisälle. Ehkä ne nyt jo syödyt tomaattimme ovat olleet hiukan ylikypsiä. Täytyypä kokeilla. :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Se ilahduttaa aina! :)
Jätäthän kommenttiisi aina myös nimesi. On mukava tietää, ketkä ovat vierailleet blogissani.