lauantai 7. syyskuuta 2013

Sukkasadon ensihedelmät

Aloitinkin neulomisen aivan eri langoilla kuin mistä aikaisemmin otin kuvia. Ja sainhan minä jotain valmista tällä ensimmäisellä sukkasadon viikolla. :)

Tein tossut Pikku-Mimmille. :) Tossut on tehty Regia Baby "My first Regia" langasta. Yksi 25 gramman kerä riitti mainiosti, lankaa jäikin. Tossujen ohje löytyy Suuri Käsityö -lehden 2/2013 numerosta. Aika söpöt tuli mun mielestä. :)


Tein samasta Regia-langasta myös junasukat. Sukkiin kului lankaa 28 grammaa ja jouduin hankkimaan toisen kerän. Lopusta langasta syntyy sitten joskus jotain pientä. :) Nämä sukat ovat Pikku-Mimmille hiukan reilut, joten Pikku-Mimmin kaveri Selmukka saa uudet sukat. :) 

 
Ajattelin kokeilla neuloa seuraavat junasukat Regia-langasta pienemmillä puikoilla, jospa saisin hiukan pienemmät sukat sillä tavalla. Lähinnä tuo jalkaterä on pikkuisen liian iso, tai siis liikaa kasvunvaraa.. Mallin kerrosmääriä tuskin kannattaa muuttaa, "makkarat" eivät muuten näytä miltään. Saa antaa vinkkejä, jos on kokemusta junasukkien neulomisesta. :) 

Neulominen on aika koukuttavaa ja pikkusukkien neulominen on ihanaa, kun ne valmistuvat kuitenkin niin nopeasti. :)


12 kommenttia:

 1. Aivan ihanat tossut :) Nuo junasukat ovat tosi hyvän mallisia jalkaan. Meidän neidillä on niitä useammat, kiitos mummun :) Mulla ei sitten noilla puikoilla synny yhtään mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Jos sulla ei puikoilla synnyt mitään niin muuten kyllä syntyykin vaikka kuinka paljon ja vaikka mitä. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! :) Sukista tuli ihan pirteät.

   Poista
 3. aivan ihanat tossut! ja sukatki..

  VastaaPoista
 4. söpöjä!
  Multa tuo ohjeiden lukeminen ei onnistu!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mulla on vähän sama juttu ohjeiden luvun kanssa, että yleensä pitää purkaa ja tehdä uudestaan ja lukea moneen kertaan ennen kuin onnistun. Näiden ohjeet olivat onneksi tarpeeksi yksinkertaiset.

   Poista
 5. Herkullisen väriset sukat. Oon samaa mieltä Hilun kanssa, että junasukat on hyvän mallisia pieniin jalkoihin.
  Multa ei tuo kutominen onnistu, ei sitten millään. Kiitos mummun ja kummitätien, meidän lapset on kyllä hyvin villasukissa ja muissakin villavaatteissa pysyneet. Valitettavasti he eivät varmaan koskaan saa pitää oman äidin tekemiä vaatteita ja tuskin kummilapsetkaan tulevat saamaan mitään kummitädin itse tekemää. Jospa sitä voisi jättää jäljen itsestään jollain toisella tapaa. Ja te kaikki, jotka osaatte kutoa ja tehdä käsitöitä: tehkää niitä ilolla ja ylpeydellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään myös kovasti sukkien väristä. :)
   Se on hyvä, että on mummuja ja tätejä, jotka neulovat. Ja aivan varmasti joku muu jälki jää, jos se ei nyt villasukkien muodossa ole. :)

   Poista
 6. ÄIDIN ONNEA! Tällainen "papparainenkin" ilahtuu kirjoituksistasi. Iloitsen onnestasi ja tyytyväisyydestäsi elämääsi.
  Siunauksen saattelemana Lauri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lauri! Elämä tuntuu olevan mallillaan ja Pikku-Mimmi tuo hymyn huulille tuon tuostakin. :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Se ilahduttaa aina! :)
Jätäthän kommenttiisi aina myös nimesi. On mukava tietää, ketkä ovat vierailleet blogissani.