sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Puikoillenne, valmiit, hep!

Syksyisin kerätään satoa. Käsityöihmisten blogimaailmassa kerätään sukkasatoa ja se sadon keräys aloitetaan tänään. Ja minä olen puikot valmiina, ensimmäistä kertaa, mukana neulomassa satoa. :)

Sukkasato toteutetaan kuudennen kerran tänä vuonna. Sukkasadon idea on kiteytetty seuraavasti: "Ideana on neuloa sukkia, tossuja, töppösiä, säärystimiä, mitä tahansa "käpälänlämmittimiä". Työt esitellään blogissa ja kerran viikossa sato lasketaan yhteen. Sukkien, tosssujen, jne. neulomiseen on aikaa kaksi kuukautta ja jokainen neuloo tai virkkaa sen verran kuin haluaa ja ehtii. Mitään yhteistä tavoitetta ei ole, mutta jokainen voi asettaa tavoitteen itsellleen, jos haluaa. Oma tavoitteeni on muutama sukkapari.

Sadonkerääjiä on sen verran paljon, että satoa kootaan kolmeen eri paikkaan: hillokellariin, perunalaariin ja heinälatoon. :) Viime vuonna sadonkerääjiä oli yhteensä 138 ja sukkia, säärystimiä ja tossuja kerättiin yhteensä 869 kappaletta! Se on paljon mielestäni.

Minun sadon keräyspaikka on tuo hillokellari. Lopulta koko sato kootaan yhteen kotilatooon. Tulen varmasti esittelemään töitäni myös täällä omassa blogissani. Toivottavasti valmista tulee ja jotain esiteltävää. :) Lankoja koristani löytyy ja tässä on vain muutama herkullisin väri. :)6 kommenttia:

 1. epistä,sä omaat taidon josta mä vain haaveilen :)en oo ainuttakaan sukkaa saatikka lapasta elämässäni kutonut :( koulussa opetettiin kyllä,mutta mitä se sellainen opetus on,jossa opettaja tekee oppilaan puolesta kanta-pään/peukalon ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suvi, tiedän monia, jotka ovat opetelleet tuon kinkkisen tuntuisen kantapään tekemisen vuosia koulun oppien jälkeen ja ovat oppineet. Se on mahdollista. :)

   Poista
 2. Vau, tästähän on tulossa pikkuhiljaa käsityöblogi...! :) Kiva, kun innostuit lähtemään Sukkasatoon mukaan.

  Korjaan sen verran, että nyt on kyllä jo seitsemäs Sukkasato-vuosi, ensimmäinen oli v. 2007. Mää olin mukana neljänä ensimmäisenä vuonna, sitten oli kaksi vuotta taukoa välissä, ja nyt on viides kerta. Tarkistin just tänään tuon vanhoista blogikirjoituksistani, koska alkoi kiinnostaa, paljonko sukkia olen kutonut aikaisempina vuosina. Mutta onhan tuo jo melko pitkä perinne käsityöblogien historiassa, kun ottaa huomioon, ettei tämä blogimaailmakaan nyt niin kovin vanha ole... :)

  Sulla on muuten tosi ihania lankoja, odotan innolla millaisia sukkia niistä tulee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari vuosimäärän korjauksesta! Käsityöt tuovat iloa arkeen. :) Mä tykkään tehdä aivan perinteisiä 2o 2 n sukkia. Pitsimallit kiehtoo, mutta vasurina ohjeiden lukeminen on mulle vaikeaa. Kai senkin oppisi jos harjoittelisi ahkerasti. :)

   Poista
 3. Hmm... Enpä huomannut tätä juttua aavistaa ollenkaan etukäteen. Kun alkuviikosta olin pari päivää kuuntelulla, niin puhelinsukkia kertyi aika monta, luultavasti kuusi. Mutta jos tämä päivä on se laskun alkamispäivä, niin olkoon sitten niin. Kotona on muutakin puuhaa aika paljon ja kansalaisopiston harrastuksetkin alkavat tällä viikolla. Voi olla, ettei tämä kiireinen eläkeläinen kerkiä paljoakaan tarttua puikkoihin.

  Jos sukkia kertyy, kerron kyllä täällä. Kivaahan se yhteisen sadon laskeminen on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt en muista, että vieläkö sukkasadon viralliseen koontiin ehtisi ilmoittautua. Tuossa tekstissä on linkki, jos sua kiinnostaa. :) Tiedän, että olet sukkela neuloja, jos kiireiltäsi ehdit puikkoihin tarttua. :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Se ilahduttaa aina! :)
Jätäthän kommenttiisi aina myös nimesi. On mukava tietää, ketkä ovat vierailleet blogissani.