maanantai 23. syyskuuta 2013

Pitäisinkö nurinkurinpäivän?

Sunnuntaina Etelä-Suomen sanomissa oli hauska kirjoitus nurinkurinpäivästä.


Pohdimme mieheni kanssa aamupalapöydässä, että mitä nurinkurinpäivänä olisi aamupalana? Lettuja hillon ja kermavaahdon kera, jäätelöä... Täytekakkua lounaaksi... :)

Olenhan eräänkin kerran syönyt jälkiruokaa ennen pääruokaa, syönyt kermavaahtoa suoraan pursotinpullosta, kävellyt takaperin kauppaan, kun halusin ihastella revontulia, juossut mökkiä ympäri yöpaitasillaan... Eikä näistä viimeisimmistä touhuista ole montaakaan vuotta. :)

Voisinhan tällaisen nurinkurinpäivän viettää, miksipä ei. :) Tai ainakin aion asiaa mielessääni pohtia, että mitä tekisin, jos viettäisin nurinkurinpäivän - ja hymyilen ajatuksilleeni. :) Hymy jo tuo hyvän mielen keskelle sateisen harmaata päivää.

18 kommenttia:

 1. Hyvä ajatus! Ylipäätään on joskus ihan terveellistä poiketa totutusta, tehdä asiat vähän eri tavalla. Meidän esikoinen yrittää aina keksiä jonkin uuden tavan tehdä asioita, ja kun juttelin asiasta koulussa, niin rehtori sanoi, että tämä maailma pysähtyisi, jos ei olisi sellaisia ihmisiä, jotka kyseenalaistavat ns. normaalit tavat. Viime päivinä olen miettinyt sukankutimen äärellä, että jos kerran sukka on jo keksitty ja perussukka on ihan hyvä sukka, niin miksi silti aina vaan keksitään uudenlaisia tapoja kutoa sukka? Juu, mulla on siis puikoilla parasta aikaa jotain ihan muuta kuin perussukkaa, haastetta tällaiselle "vanhalle" kutojallekin. :) Mutta siis nurinkurinpäivä voisi olla ihan vaan sellainen, jolloin haastaisi itsensä tekemään ja ajattelemaan vähän totutusta poiketulla tavalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä virkistää, kun toimii totutusta poikkeavalla tavalla. Mielenkiinnolla odotan sukkaraporttiasi. :)

   Poista
 2. hauska idea kieltämättä...pittää ihan alakaa miettimään,mitä sitä tekis semmosta aamulla mitä normisti tekee illalla.tai...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka ei koskaan toteuttaisikaan niin minusta on hauskaa ajatella asiaa. :) Ja voihan sitä vaikka yhden asian kohdalla tehdä poikkeuksen, ajaa vaikka kauppaan eri reittiä, ihan vain vaihtelun vuoksi. :)

   Poista
 3. Kuulostaa erittäin hauskalta :D meillä on tapana syödä aina jotain kermavaahtoa kiisselillä, tai jotain muuta sen tapasta :D Ja eikös hullunkurisuus oo vaan hyväksi, ainanki se poikkeaa arkielämästä mukavalla tavalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kermavaahto kiisselillä kuulostaa tosi herkulliselta! :D Muistanpa tämän ensi kerralla. :)

   Poista
  2. kannattaa kokeilla, se on hyvää :D

   Poista
 4. Ihan hieno ajatus!
  Minä toteutan nyt ilmeisesti tuota nurinkurisuutta sillä, että kudottuani Pikku-Mimmin villahousun lahjetta noin 18 cm, tarkistin nyt neuletiheyttä ja totesin sen ihan erilaiseksi kuin ohjeessa. Niinpä puuhaa riittää vähän enemmän, kun tulostin netistä ohjeen erilaiselle langalle ja aqloitan alusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts... Tässä kohtaa tietysti suoraviivainen eteneminen ilman nurinkurisuuksia olisi ollut mukavampaa, kun tulee tehtyä moninkertainen työ.

   Poista
 5. Hmm.. Aamulla ensimmäiseksi "hyvää yötä", siitä iltapalalle, telkkaria katsomaan, lenkille, päivälliselle, kauppaan, töihin, lounaalle, töihin, aamiaiselle ja pehkuihin. Pitää varmaan kokeilla!
  Omien rutiinien varioiminen on kyllä terveellistä luutumisen estämiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä huomaa helposti tekevänsä aina jutut samalla tavalla: ajaa kauppaan samaa reittiä, kävelee kaupassa hyllyt tietyssä järjestyksessä, jne. Pienikin vaihtelu tekee hyvää. :)

   Poista
 6. aamulla voisi aloittaa heräämäällä oikealla jalalla sängystä.
  ja jättämällä kahvit juomatta =)
  niin ja sanoa jokaiselle ohikulkijalle huomenta =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä ideoita Tanja, varsinkin ohikulkijoiden tervehtiminen. :)

   Poista
 7. tulin tänne kurkkimaan blokiasi..ja kurkkasin myös sukkablogiin aivan mahtavaa,en itse osaa neuloa mutta arvostan tuota taita jota joillakin on

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, kun tulit vastavierailulle. :) Sinunlla on ompelutaito hyppysissäsi ja se on hieno taito se! Mä sain mieheltä lahjaksi ompelukoneen, mutta ompeluni on tähän mennessä rajoittunut lähinnä farkkujen lyhentämiseen. Kaavat ja vaatteiden leikkaaminen ovat minulle suuri haaste. Syytän siitä vasenkätisyyttä, kun en ymmärrä miten päin ne kaavat pitäisi laittaa. :)

   Poista
 8. Minäkin löysin tänne ihailin noita kutomia sukkiasi,minullakin on meneillään sukkien kutomin lapsenlapsilleni.Mukavaa nurinkurin päivää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, kun tulit vierailulle ja jätit kommentinkin, kiitos! :)
   Unohdin viimeisimmässä sukkapostauksessa mainita, että sukkani kerryttävät Sukkasatoa 2013. Jossakin sukkapostauksessani on kyllä linkki sukkasadon blogiin.

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Se ilahduttaa aina! :)
Jätäthän kommenttiisi aina myös nimesi. On mukava tietää, ketkä ovat vierailleet blogissani.