keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Pieni muskarilainen

Syyskauden alettua alkoivat meidän perheessä myös harrastukset. Pikku-Mimmi on silmin nähden aina nauttinut musiikista ja lauluista. Kyllähän hänelle laulettiin jo masuaikana joka ilta. :) Me aloitimme  Pikku-Mimmin kanssa viime viikolla muskarin. :)

"Hei, hei Pikku-Mimmi,
kiva kun oot täällä,
ai, ai, aiaiai,
kiva kun oot täällä"

Näin laulaen me tervehdimme muskarikavereita. :)

Muskarissa kävellään, keinutaan, silitellään ja sylitellään musiikin tahdissa ja siitähän Pikku-Mimmi nauttii. Suu on hymyssä koko ajan. :) Muskarilauluja on mukava lauleskella myös kotona ja hymystä voi päätellä, että laulut ovat tuttuja ja mukavia.

Kotonakin soivat lastenlaulut cd:ltä, ne perinteiset äidille ja isälle tutut laulut. Ja niitä kyllä lauletaankin, monta kertaa päivässä. :) Leipuri Hiiva on yksi suosikeista. :) Laulujen tahdissa on mukava leikkiä, vaikkapa uudella hiiri-lelulla. :)Kiitos kaikille blogini lukijoille! Kiitos kommentoijille ja heille myös, jotka vierailevat kommentoimatta. Näen tilastoista, että teitä on monia ja se ilahduttaa. :)

12 kommenttia:

 1. Muskariopettajan mieltä lämmittää kuulla, että tekin olette löytäneet hyvän harrastuksen! :) On niin paljon tutkimustuloksia siitä, miten musiikki ja musiikin tahdissa liikkuminen edesauttaa monia asioita lapsen kehityksessä. Jokainen vauvahan on syntyessään musikaalinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti on juuri näin, että jokainen vauva on musikaalinen. :) Pikku-Mimmi hiljenee aina kuuntelemaan, kun laulan. :)

   Poista
 2. Ihana! Meillä muskari oli aikanaan valitettavasti juuri päiväuniaikaan, joten yhtä kertaa enempää ei edes yritetty.. Onneksi äidin laulelut vielä kelpaa vallan mainiosti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa minäkin vähän pelkäsin, että onko muskari juuri päiväuniaikaan. Onneksi muskarin alkamista aikaistettiin 15 minuuttia ja kun menemme autolla niin Pikku-Mimmi ei ehdi lyhyen matkan aikana nukahtaa. Mutta kyllä eilen uni maistui muskarin jälkeen. :)

   Poista
 3. Oi mikä söpöliini, muskari on kyllä tosi hyvä harrastus, joskus vauhdikkaampina nuoruusvuosina pidin muskareita monta vuotta, oli antoisaa hommaa itsellekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa hauska kuulla, että lukijoissa on toinenkin muskariope. :) Pikku-Mimmin innostus muskaritouhuille on kyllä palkitsevaa myös opelle. Muskariope sanoikin, että "otetaas nyt tämä kadulla mä kävelin -laulu, että Pikku-Mimmi pääsee keinumaan" ja niinhän me keinuttiin. :)

   Poista
 4. Mukavia muistoja muskarista täälläkin. Kasperin kanssa kävin muskarissa ensin Turussa ja sitten tänne Puron varteen muuton jälkeen tuossa lähikaupungissa. Sitten, kun lapsia syntyi lisää, eivät muskarireissut enää oikein onnistuneet ja luovuimme niistä kokonaan. Niin kuin tiedät, niin täältä joutuu aina lähtemään vähän pitemmän matkan päähän ja silloin meillä oli vain yksi auto, joka oli aina iskämiehellä käytössä. Nauttikaa te muskarista kaikin mahdollisin tavoin. Me soitellaan levyjä ja lauletaan täällä kotona:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotonakin voi ihanasti musisoida ja leikkiä. :)

   Poista
 5. Itse en oo käyny kenenkään lapsen kans muskarissa,mutt meillä lauletaan ja soitetaan muuten paljon :) Ilta-laulunaki 2.lle pienimmälle "autolla ajetaan varo-varovasti..."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota lauluapa en ole muistanut laulakaan. Kiitos vinkistä, otetaan ohjelmaan. :)

   Poista
 6. Hyvähyvä, täällä myös yksi tuulettaa musiikkiharrastuksen puolesta! :) Saanko kysyä onko teidän muskari musiikkiopiston vai seurakunnan vai minkä järjestämä? Meillä oli viime keväänä kollegalla ekaa kertaa kirkkomuskari kokeilla ja suosio oli kova. Jatkoa on luvassa. Mukavia laulutuokioita kauniiden laulujen parissa! (nimimerkki joka kauhistelee nykyajan omituisia melodiattomia lastenlauluja...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Muskari on musiikkiopiston järjestämä ja se on vauvaryhmä. Pikku-Mimmi taitaa olla porukan vanhin. Täällä järjestetään myös kirkkomuskari, mutta ne ryhmät ovat suunnattu vuoden ikäisestä ylös päin. Ehkä ensi vuonna sitten. :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Se ilahduttaa aina! :)
Jätäthän kommenttiisi aina myös nimesi. On mukava tietää, ketkä ovat vierailleet blogissani.