lauantai 14. syyskuuta 2013

Maukasta makkararuokaa

Usein tulee tehtyä samoja tuttuja ruokia, lihapullia yms. Monien mainoksien yhteydessä on ruokaohjeita ja kaupoista löytyy ruokalehtisiä, joten ideoita uusiin ruokiin on kyllä saatavilla. Ihania ruokablogeja tietenkään unohtamatta. :) Olen päättänyt selailla blogeja, mainoksia ja lehtiä uusin silmin ja kokeilla jotain rohkeasti.

Koen, että kokkaus ei ole vahvuuksiani. Teen yksinkertaista kotiruokaa ja maustaminen on minusta aina haastavaa. Mieluiten laitan ruokaa ruokaa uunissa, koska ruoka valmistuu silloin aivan kuin itsestään. :) Selailin yhtä lehteä ja sieltähän löytyi simppelin oloinen makkararuoan ohje.

Löytämäni ruokaohje oli sinihomejuustoinen uunimakkara ja minun laittamana se näyttää tältä.


Uunimakkara oli hyvää, resepti yksinkertainen ja ruoka valmistui uunissa. Siispä se oli onnistunut kokeilu. :) Ohje löytyy täältä. Ruokaa jäi seuraavallekin päivälle ja se oli kunnolla maustuneena ehkä vieläkin parempaa. :) Ja ruohosipuli oli omasta pienestä ryytimaasta. :)

Mukavaa viikonloppua! :)
7 kommenttia:

 1. Yksinkertainen ruoka on parasta. Minä en ole koskaan ymmärtänyt, miksi ruuanlaittoon pitäisi käyttää hirveästi aikaa, mutta toisaalta taas en ymmärrä einesten käyttöäkään. :D Ainoa ruoka, jonka valmistamiseen käytän paljon aikaa, on kaalipata (jota onkin myös tänään ruokalistalla), koska haudutan sitä monta tuntia. Mutta oikeastaan teen siinä ne valmisteluvaiheet samalla, kun laitan lounasta, ja kaalipata saa hautua itsekseen hellalla koko päivän, ja on valmista sitten päivälliseksi. Mutta ei sekään mikään vaativa ruoka ole. :) Tuo homejuustomakkara voisi olla hyvääkin, meillä vaan ei lapset tykkää makkarasta eikä varmaan kauhesti homejuustostakaan (tosin pizzassa ainakin homejuusto menee lapsillekin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en muista koskaan saaneeni hyvää kaalipataa. Kaaliruoat on muutenkin olleet jotenkin... no, en vain ole niitä tottunut syömään. Nyt olen kypsynyt ajatukselle ja haluaisin maistaa kaalipataa ja myös kaalikääryeitä. :)

   Poista
  2. Täällä yksi entinen kaalivihaaja liputtaa kaalilaatikon puolesta! Kokeile ihmeessä, niin helppoa ja edullista ja hyvää ruokaa saa hakea. MariJ ilmeisesti tekee sen hellalla, minä uunissa.

   Poista
 2. Näyttää herkulliselta! Olen samoilla linjoilla sinun ja MariJ:n kanssa, että yksinkertaisuus on usein sitä parasta. Uusien ohjeiden kokeilulla saa itsellekin vähän innostusta arkiruokien vaihteluun. Jollakin uudella lisukkeella saa tutut ruuat maistumaan uusilta. Meillä sellainen oli kesällä se tsatsiki, jota taisin teillekin tarjota. Nakitkin maistuu perunamuusin kanssa juhlalta, kun roppaa tsatsikia päälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tsatsiki oli tosi hyvää! :) Tein itsekin sitä tässä kerran. Paitsi, laitoin hiukan liikaa valkosipulia. :D

   Poista
 3. Näyttää herkulliselta, mutta en ikipäivänä oo maistanu sinihomejuustoa, eikä kyllä tee mieli sitä maistaakkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieli voi muuttua. :) Noin mäkin ajattelin sun ikäisenä. Kerran Linnanmäellä ollessani (olin jotain 18 v.) ostin pitsapalan, jossa oli sinihomejuustoa, kahdesta mielestäni huonosta täytevaihtoehdosta se oli mielestäni siedettävämpi. Nälkä oli ja ruokaa piti saada. :) Yllätyksekseni totesin, että ainakin se sinihomejuusto pitsaan sopii. Siitä alkoi tutustumiseni tähän uuteen makuun ja nyt voin syödä sitä vaikka paljaaltaan. :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Se ilahduttaa aina! :)
Jätäthän kommenttiisi aina myös nimesi. On mukava tietää, ketkä ovat vierailleet blogissani.