torstai 15. elokuuta 2013

Tutun tunnusmelodian viimeinen kutsu


Olen tiennyt, että kotijäätelöauto käy kääntymässä pihassamme, mutta kaksi viikkoa sitten tuo tuttu tunnusmelodia sai minuun toimintaa. Jäätelö oli loppu pakasteestamme ja sehän on kesällä melkeinpä katastrofi!

Ehdin miettiä eteiseen mennessä, että laitanko edes kenkiä jalkaani vai juoksenko avojaloin jäätelöäautolle. Järki voitti, vaikka innokas olinkin, ja laitoin kengät jalkaani. Lapsenmielisyys oli vallata minut. :) Kyllä ne kinuskipuikot olivat hyviä ja kesäinen ilta tuli pelastettua. :)


Eilen luin lehdestä, että kotijäätelöauto lopettaa toimintansa. Kävin nettisivuilta katsomassa, että vieläkö auto tulee käymään pihassamme ja kyllähän se vielä viimeisen kerran tuli.

Tällä kertaa valmistauduin jäätelöauton tuloon sateiseen sään vuoksi kumisaappailla ja sateenvarjolla. Olin jo oven takana odottamassa, kun kutsuääni soi. :) Ja viimeisellä kerralla ostin niitä klassikkoja, jäätelöveneitä. Niitä täytyy nauttia hartaudella, kun niiden tarjonta nyt päättyy ja 20 vuotta soinut tunnusmelodia hiljenee koko Suomessa sunnuntaina. Kiitos jäätelöauto unohtumattomasta melodiasta ja hyvistä herkuista! :)

5 kommenttia:

 1. Tuo oli uusi tieto minulle. Ajattele, etten ole ikinä käynyt jäätelöautossa! Ja ilmeisesti se kokemus jää nyt kokematta jos auto lakkaa liikennöimästä. Jäätelöä on kyllä siitä huolimatta tullut aivan kiitettävästi syötyä :D ja arvelen, että näin on myös jatkossa. Nautiskele jätskiveneistä, näyttää hävyttömän herkulliselta.

  VastaaPoista
 2. Outi, kyllä sitä maistuvaa jäätelöä on onneksi tarjolla muuallakin, joten makunautinnot eivät tule loppumaan. :) Mä muuten olen käynyt sun kanssa elämäni ainoan kerran kauppa-autossa. :) Vai pitäisiköhän sanoa kauppa-autolla...

  VastaaPoista
 3. Meillä tuo auto pysähtyi ihan koti-ovella,keittiön ikkunan alla monta,monta kertaa...Ja haikealta tuntui,kun sen toiminta lakkasi.
  Lapset kun keksivät tunnus-säveleen sanatkin:"Tääl on jäätelöö,tääl on jäätelöö,tulkaa ostamaan!" Tätä hoilotellaan vieläkin :)

  VastaaPoista
 4. Suvi, lapsesi ovat keksineet mukavat ja osuvat sanat melodialle. :) Onneksi laulu voi jäädä elämään, sitä voi rallatella ja vaikka keksiä omat jäätelöautoaiheiset leikit. :)

  VastaaPoista
 5. Joskus olen jäätelöautossa käynyt, mutta en tiennytkään sen nyt loppuvan kokonaan. Nuo veneet ovat olleet kyllä niin hyviä :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Se ilahduttaa aina! :)
Jätäthän kommenttiisi aina myös nimesi. On mukava tietää, ketkä ovat vierailleet blogissani.