keskiviikko 21. elokuuta 2013

Ne punastelevat jo!

Keväällä kaivoin vanhan kukkapenkin auki, siirsin kaksi kuunliljaa uuteen paikkaan ja tein tilalle pienen ryytimaan. Istutin kaksi tomaatin tainta, salaattia, pikkuisen porkkanaa, sitruunamelissan, ruohosipulia ja basilikan. Kolme viimeksi mainittua istutin valmiina taimina, en siemenistä.

Salaatille kävi huonosti. Tomaatti kasvoi niin suureksi, että se peitti salaatin alleen ja ne eivät kasvaneet. Kerran mä ehdin salaatinlehtiä ottaa syötäväksi. Yritin kylvää liian paljon kaikkea kivaa pieneen penkkiin. :) Porkkanaa tulee muutama, sitruunamelissa ja ruohosipuli rehottavat ja basilikastakin olen saanut vähän lehtiä.

Luulin tomaatin olevan minitomaatti, sellainen, joka tekee pieniä kirsikkatomaatteja. Istuttamani taimi taisikin olla joku pensastomaatti tai ihan tavallinen tomaatti. Siis sellainen, josta tulee isoja tomaatteja. Viherpeukaloni ei vielä viherrä, joten en näitä eroavaisuuksia oikein tiedä ja tunne. :) Vihreitä tomaatteja on oksat pullollaan ja olen pelännyt, että ehtivätköhän ne kypsyä ennen viileämpien säiden tuloa. Pensaiden alalehtien alle kannatti kurkistaa:

Ne punastelevat jo!!! :)


Alaoksilta löytyi kuusi punaista tomaattia, joista yksi tuli heti syötyä. Hyvää oli. :)

Nyt saan tomaatti-mozzarellasalaattiin tomaatit ja basilikat omasta ryytimaasta. Vain mozzarella täytyy hakea kaupasta. :)

5 kommenttia:

 1. Voi miten paljon tomaatteja on tulossa! Toivotaan, että ehtivät kypsyä.

  VastaaPoista
 2. herkullisen näköisiä tomaatteja,ihan maku herahti suuhun:)

  VastaaPoista
 3. Minullakin on amppelitomaatti. Siihen ruukkuun on kukkakaupassa istutettu kolmea erilaista pikkutomaattia. Kauan sitten sain ottaa siitä lähes päivittäin kypsän tomaatin. Nyt on ollut pitkä tauko, kun tomaatti on vain kasvattanut hedelmiään. Tänään punertavia tomaatteja olikin koko kourallinen. Keräsin ne sisään kypsymään. Olen huomannut, että jos annan niiden kypsyä ulkona ihan kypsiksi asti, niin joku lintu tai etana ehtii aloittaa syömisen ennen minua. Kyllä tomaatit kypsyvät sisälläkin, ainakin omenoiden läheisyydessä. Jos niitä vihreitä tomaatteja on pakkasten tullessa paljon, niin niistähän voi tehdä vihreätomaattipikkelsiä.

  Kiitos kirjoituksestasi!

  VastaaPoista
 4. Meidän tomaateilla on jännä ominaisuus. Kun otan ne amppelista pöydälle hiukan raakoina ja odotan niiden siinä kypsyvän, ne katoavat omia aikojaan. Ei näy jälkeäkään tomaateista.

  Hyvähän on, etteivät tomaatit ole kasvaneet turhaan, vaan tuovat juuri sen oikean määrän vitamiineja syöjälleen.

  VastaaPoista
 5. Kyllä varmasti ennättävät kypsyä sinunkin tomaatit. Meillä tullut jo aika paljon tomaatteja tälle kesää. Ne ovat kyllä niin hyviä omasta maasta :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Se ilahduttaa aina! :)
Jätäthän kommenttiisi aina myös nimesi. On mukava tietää, ketkä ovat vierailleet blogissani.