tiistai 13. elokuuta 2013

Korun takana on Excel

Ollessani korukurssilla noin kuukausi sitten sain idean. Ajattelin, että haluan laittaa kaikki hankkimani korumateriaalit Excelin taulukkoon ja haluan laskea, että minkä verran korujen materiaalit tulevat maksamaan.

Korujen teon ohessa olen taulukkoani koonnu ja rakentanut. Nyt päätin, että yhtään uutta korua en tee ennen kuin taulukko toimii niin kuin haluan ja kaikkien tähän mennessä hankittujen tarvikkeiden tiedot on syötettynä taulukkoon. Nyt se työ on tehty.

Uskokaa tai älkää, mutta olen nauttinut suunnattoman paljon taulukkoni rakentamisesta! :) Luvut, mittaaminen, laskeminen ja erityisesti Excelillä laskeminen on minusta mukavaa. :) Siskoni auttoi minua niin, että sain taulukkoni toimimaan halutulla tavalla.

Eri tarvikkeet on jaettu muutamaan tuoteryhmään ja ne on kirjattu Excelin eri välilehdille. Tässä pieni ote helmistä.


Tuoteryhmä-välilehtien lisäksi on koontivälilehti, jossa varsinainen tarvikkeiden laskeminen tapahtuu. Tähän lomakkeeseen haen korun osat ja määrittelen kuinka monta kappaletta niitä on kyseiseen koruun tarvittu.


Exceliä ymmärtäville tiedoksi, että taulukossa on käytetty luettelo-toimintoa, JOS-funktiota, SIIRTYMÄ-funktiota, LASKE.A-funktiota, PHAKU:a, tavallista SUMMAa ja on siellä aivan pieni nauhoitettu makrokin. :)

Tämä on mielenkiintoista ja kehittämisen varaa on. Mieheni ehdotti graafista kuvaajaa, josta näkisi tuoteryhmittäin korutarvikkeiden menekin. Hyvä idea! Ehkä teen sen joskus. Mutta ensin keskityn itse korujen tekemiseen. :) Taulukkoa voi kehittää sillä välin, kun uudet koruideat ovat muhimassa. :)

12 kommenttia:

 1. :) kunnioitan!
  Itse olen sellainen höpertäjä, ettei tapahtuisi minulta :)
  ei siis ole yhtään kirjanpitäjän vikaa..
  Mukavaa päivää sinne
  tuksu

  VastaaPoista
 2. Kiitos tuksu! :) No, kun johonkin asiaan innostuu niin kyllä se onnistuu. :) Pätee minusta käsitöissäkin. Tai ainakin aika usein onnistuu. :)

  Samoin sinne mukavaa päivää!

  VastaaPoista
 3. Ihan hieno juttu!
  Itse olen koonnut Exceliin menoja. Kun en varsinaisesti osaa käyttää Exceliää, olen vain laittanut eri sarakkeet ruoalle, autolle, puhelimelle, terveydelle jne. Vaikken tarkkaa kirjanpitoa pidä, niin helposti saa selville, kuinka paljon suunnilleen on mennyt rahaa johonkin tiettyyn ryhmään. Nyt tosin on hirmuinen läjä kuitteja odottamassa exceliin menoa.

  Niin, sitä pikku näperrystä löytyy välillä yllättävistä paikoista itseäni. Vaikka koti on kuin "pommin jäljiltä", niin joskus halusin nyplätessäni laittaa kaikki nuppineulat värijärjestykseen. Nyt en ehkä tekisi niin. Ei tiedä, ellei kokeile.

  Toivottavasti täällä ei ole liian monta psykologia tai psykiatria lukemassa, ettei kohta pii-paa-auto aja pihaan.

  Ihanaa tätä päivää sinulle ja Pikku-Mimmille!

  VastaaPoista
 4. No johan oot kyllä kirjanpidon tehnyt. Itse en juurikaan osaa käyttää koko ohjelmaa, mutta olisi varmasti hyödyllinen moneenkin tarkoitukseen. Laitathan sitten kuvia koruista mitä olet tehnyt :)

  VastaaPoista
 5. No huh huh, multa ei onnistu exelin käyttö ollenkaan. Mutta tässä taloudessa asuu eräs miespuolinen henkilö, joka pitää exel-taulukon avulla kirjaa mm. kalastuvälineistään. Siinä mielessä askartelu exelin ympärillä on tuttua:)

  VastaaPoista
 6. Mulla on GoogleDocsin taulukkolaskentaohjelmassa (joka on siis netissä ja pystyn lukemaan sitä millä koneella vaan, jossa on vain nettiyhteys) kans vaikka mitä, esimerkiksi lankavarastoni, kunkin vuoden tehdyt käsityöt ja ostetut langat jne., ja ohjelma laskee minulle suoraan, paljonko minulla on olemassa lankaa, ja onko vuoden aikana tullut enemmän osteltua vaiko neulottua. :D On kyllä hauskaa pitää kaikenlaista kirjanpitoa. :) Käytän joskus Exceliä jopa kirjoneulemallien suunnitteluun, muutan vaan ne sarakkeet ja rivit tasasivuisiksi ruudukoiksi, sitten täytän ruudun sillä värillä, minkä haluan siihen kuvioon. Paljon kätevämpää kuin ruutupaperin kanssa sählääminen, voi sitten copypastettaa niitä kuvioita mielin määrin, pyyhkiä pois ja tehdä parempia niin kauan, että on tyytyväinen. ;)

  VastaaPoista
 7. PeePee, joka ei jaksanut kirjautua13. elokuuta 2013 klo 21.07

  Nyt vasta huomasin, etten osaa edes kirjoittaa exeliä oikein... siis excel...

  VastaaPoista
 8. Mulle ihan ulkomaalainen ohjelma...=)
  ei onnistunut koulussakaan kovin hyvin.
  ei oikein numeroita missään muodossa=)

  VastaaPoista
 9. MariJ, onpa sinulla systeemit! Hattua nostan. Tarpeen olisi varmaan monella muullakin.

  VastaaPoista
 10. Siis oikeesti ihailen ihmisiä, joilla on nämä taulukkohommat hanskassa, minulla ei kyllä ole.

  VastaaPoista
 11. Hieno juttu! Siinä olisi tällaiselle huru-ukolle taas uusi haaste. Olen aikoinaan käyttänyt Exceliä talousasioissa. Nyt kaikki on kuitenkin painunut "unhonmutkaan".

  VastaaPoista
 12. Kiitos jälleen kaikille kommenteista! :) Excel ei ole niin vaikea kuin ajatellaan. Se on itse asiassa tosi näppärä. Uskaltaisinko sanoa, että voin antaa perusteisiin vinkkejäkin. :)

  PeePee, se on aivan tavallista, että laskentataulukko muuttuu kävelysauvoiksi. :)

  MariJ, ajattelinkin, että sulla on varmasti hyvä lankavaraston hallinta ja -kirjantpito. :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Se ilahduttaa aina! :)
Jätäthän kommenttiisi aina myös nimesi. On mukava tietää, ketkä ovat vierailleet blogissani.