keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Puhdasta tuli

Olen kuullut, että sappisaippua on tehokas tahranpoistaja. Pikku-Mimmi aloitti pari viikkoa sitten soseiden maistelun ja arvelin sen seurauksena tahroja syntyvän. Sitä ajatellen ostin jo ennakkoon sappisaippuan, mutta nyt vasta kokeilin sitä ruokalappujen tahroihin. Hyvin näytti toimivan, puhdasta tuli. :)


Arvelen, että monella on kokemusta sappisaippuan tehosta tahroihin. Millaista kokemusta sinulla on? Mitkä tahrat olet saanut poistettua sappi-saippualla? Olisi mukava kuulla. Nimittäin, banaanin, mustikan ja muiden varsin tiukkoja tahroja aiheuttavien ruokien maistelu on meillä vielä edessä. :)

8 kommenttia:

 1. Sappisaippuaa käytän lähes viikoittain, mutta ei sekään kaikkeen pysty. Mustikkatahraisia vaatteita löytyy meiltä useita. Tahrat vaalenee, mutta eivät aina lähde kokonaan. Toinen kovasti tahraava herkku on suklaajäätelö, mutta sen maisteluun tai ainakin suuremman määrän syömiseen menee teidän Pikku-Mimmiltä vielä hetki.

  Vanish-tahranpoistoaine on myös hyvä ja kaikkein parhaimman tuloksen saa, kun käyttää sekaisin ja kerrallaan kahta eri ainetta. Ei kovin luontoystävällistä, mutta joskus puhtaus menee ainakin meillä ekologisuuden edelle.

  VastaaPoista
 2. Heh, enpä ole ennen edes kuullut sappisaippuasta. Nimen mukaan se kuulostaa vanhanaikaiselta, mutta ei ehkä ole. Hyvä, jos sait sillä tahrat pois. Toisaalta, ei ne tahrat ole vaarallisia. Ovat elämän merkkejä.

  VastaaPoista
 3. Sappisaippua tehoaa kyllä melkein mihin vaan. Meillähän käytettiin poikien vauva-aikoina pelkästään kestovaippoja, ja oikein sitkeisiin kakkatahroihin sappisaippua oli aivan loistava. Monesti kun lapsi oli syönyt mustikkaa, niin se teki myös äkäisen tahran vaippaan, sen tyyppisiin laitoin sitten sappisaippuaa. Vaikka loppujen lopuksi en kauheasti välittänyt niitä tahroista vaipoissa, koska kohtahan niihin taas tuli kakkaa. :D

  VastaaPoista
 4. PeePee, mukava kuulla hyvistä kokemuksistasi. Ja kiitos vinkistä! Tuota Vanishia on syytä hankkkia.

  Runoystävä, en osaa sanoa, että onko sappisaippua uusi vai vanha keksintö. Mäntysaipuan kanssa samalta hyllyltä se löytyy aivan tavallisesta S-marketista esimerkiksi. Ei ne tahrat onneksi vaarallisia ole ja niitä tulee joka tapauksessa.

  MariJ, vaikuttaa siltä, että sappisaippua on tehokas aine. :)

  VastaaPoista
 5. Hei,mustikkatahran saa pois kuumalla keitetyllä vedellä,kaataa vain tahran päälle ja normi pesu perään. Monet keltaset sosetahrat lähtee auringossa kuivattaen:) Anne

  VastaaPoista
 6. Kiitos Anne! Nämä olivat aivan uusia tietoja. Ja varmasti erittäin tarpeellisia. :)

  VastaaPoista
 7. Aivan uusi tuttavuus, taikasieneen oon kyllä törmännyt, mutta mulla sininenSwipe tehoaa useimpiin tahroihin.. Metsätonttu

  VastaaPoista
 8. Blogissani on sinulle haaste:)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Se ilahduttaa aina! :)
Jätäthän kommenttiisi aina myös nimesi. On mukava tietää, ketkä ovat vierailleet blogissani.