maanantai 29. heinäkuuta 2013

Kesäinen viikonloppu

Kesäinen viikonloppu oli täynnä auringon valoa, hellettä ja yhteisiä mukavia hetkiä pienen perheemme kanssa.

Lauantaina suuntasimme Lahden satamaan. Olen koko kesän haaveilut käynnistä Banana Split -laivassa ja ostavani sieltä jonkun ihanan jäätelöannoksen. Kommentti "mä otan vain kahvia" jääteökioskin edessä tarkoittaa lähes automaattisesti sitä, että minun on syytä varautua jäätelön "verotukseen". Varauduin siihen reilulla jäätelöannoksella ja kahdella lusikalla. :)


Rannassa oli kyltti, joka kertoi Vesijärven risteilylaivan lähtevän pian ja hintakin vaikutti huokealta. Tiedustelimme risteilyn kestoa ja se oli tunnin. Ilman sen kummempia ennakkosuunnitelmia hyppäsimme M/S Ainon kannelle ja nautiskelimme pienestä sisävesiristeilystä ja kesäisistä maisemista.

Sunnuntai-iltana sain tuliaisia moottoripyöräreissulta. Mieheni oli ottanut pakasterasioita mukaan ajelureissulle ja sain kaksi rasiallista metsävadelmia. :) Arvostan tätä elettä, koska ilta oli lämmin ja mottoripyörävarusteet tunnetusti aika paksut. :) Vähän vadelmat olivat kärsineet kuljetuksesta hiekkatiellä moottoripyörän takalaukussa, joten en pakastanut niitä vaan nautiskelin mehukkaat marjat aivan sellaisenaan. :)


Minulla on ollut tapana silloin tällöin ostaa miehelleni Legoja. Pikku-Mimmin serkkuja lainatakseni "pikku-Legoja". Miehelläni on ollut lapsuudessa legoja paljonkin, mutta niitä ei ole säilytetty aikuisuuteen asti. Mieheni odottaa kovasti, että Pikku-Mimmi on legojen rakennusiässä. Sitä odotellessa lego-varastoa on hyvä kartuttaa ja tällä kertaa tavallisen kauppareissun tuliaisena toin Afrikka-aiheisen legopaketin. Illan hämärtyessä me sitten mieheni kanssa yhdessä koottiin seikkailuauto ja muut lego-hahmot. :)


8 kommenttia:

 1. Heippa!

  Kiitos, kun kerroit tästä blogistasi! Luin kaikki juttusi läpi. Ihanasti kirjoitettu ihanista pienistä asioista!

  Kiitos!

  Hyvää yötä ja terveisiä perheelle!
  Pike, joka kulkee myös nimellä Runoystävä

  VastaaPoista
 2. Kiitos Runoystävä vierailusta blogissani ja kommentista. Tervetuloa uudelleen. :)

  VastaaPoista
 3. Hih, hauska tuo teidän legoharrastus. Meillä on kohtuullisen iso laatikko P:n vanhoja legoja (eipä tajuttu laittaa niitä olkkarin lattialle kun olitte käymässä ;D). Muutaman vuosikymmenen laatikossaolon jälkeen ne hieman tuoksahtavat, mutta kun taas viikonloppuna pikkuvieraat niitä tuulettivat, niin johan hajut hälvenee.
  ps. laatikossa olevien legojen "lonimisesta" kuuluu uskomattoman kova ääni. Mun "helkät kolvat" ,kuten pikku-Nanna tapaa sanoa, ei tahdo kestää sitä ääntä kovin kauan.

  VastaaPoista
 4. pienistä eleistä syntyy paljon.
  ihana ajatus nuo vadelmat!!
  ja mikä jätskiannos!

  VastaaPoista
 5. Outi, kaivetaan Legot esiin sitten ensi kerralla. :) Kieltämättä, aika kova ääni "lonimisesta" lähtee, jos Legoja on paljon.

  Tanja, pienet eleet ovat arjen piristys ja tosiaan tekevät paljon. Jätskiannoksessa oli kolme palloa, kastiketta ja kermavaahtoa. Kyllä sen kelpasi jakaa. :)

  VastaaPoista
 6. Onpas komea jätskiannos, nam. Tunnustan myös välillä rakentelevani legojuttuja, on aika terapeuttista ja meillä kun kolme poikaa on niitä koko ikänsä keränneet, niin niitä myös on :) säästämme lapsenlapsille, ovat lähes ikuisia :).

  VastaaPoista
 7. Ihana postaus!
  Kirjoitat niin kauniisti arjen pienistä iloista!
  Siitä se elämän iso ilo syntyy!
  Se, että huomioi tpoista on yksi kauneimmista kulmakivistä avioliitossa :)
  tuksu-mummeli

  VastaaPoista
 8. Kiitos tuksu!
  Vaikka mitä tapahtuu niin yritän löytää asioista edes pienen pisaran iloa ja valoa. Se saa kaiken näyttämään paremmalta. Niitä ilonpisaroita haluan jakaa muillekin tällä blogillani.

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Se ilahduttaa aina! :)
Jätäthän kommenttiisi aina myös nimesi. On mukava tietää, ketkä ovat vierailleet blogissani.